Okupili se mladi "Zmajevi", selektor Janković otkrio planove

.
U-21 reprezentativci BiH počeli pripreme za prijateljske utakmice sa Švicarskom i Slovenijom

 


Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se jučer u Sarajevu gdje će se pripremati za prijateljske utakmice sa odgovarajućim selekcijama Švicarske i Slovenije.

Naši U-21 reprezentativci su u TK FK Sarajevo u Butmiru odradili trening.

Selektor Igor Janković je na početku priprema izjavio:

- Iskoristili smo ovaj termin da zakažemo dvije kvalitetne provjere gdje ćemo moći da vidimo trenutno stanje naših reprezentativaca. U narednom periodu ćemo pokušati proširiti selekciju sa još nekim igračima iz inostranstva. Ovdje su momci 2002. i 2003. godište. Radi se o kvalitetnim igračima i nadam se da ćemo u narednom periodu praviti dobre rezultate.

Reprezentativac Ivan Bašić obećava maksimalno zalaganje ekipe.

- Ovo su nam prve pripreme sa novom generacijom igrača i novim selektorom. Prijateljske utakmice koje su pred nama će nam biti odlična priprema za nadolazeće kvalifikacije i prilika da se što bolje upoznamo. Iako se radi o prijateljskim utakmicama, želimo da ostvarimo pobjede i siguran sam da ćemo se predstaviti u najboljem svjetlu.

Vezista Silvio Ilinković kaže:

- Došli smo ovdje da se što kvalitetnije pripremimo za predstojeća dva susreta, ali i za ono najvažnije a to su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Atmosfera u timu je odlična i sve nas raduju dolasci na reprezentativna okupljanja. Nadam se da ćemo u narednom periodu pokazati kvalitet i vjerujem da ova generacija može postići odlične rezultate.

Mladi "Zmajevi" će 23. septembra na Grbavici dočekati Švicarsku, dok tri dana poslije gostuju u Sloveniji.

 

Foto: Fudbalski savez  BiH