ONI SU ODRADILI NAJBOLJE ZIMSKI PRIJELAZNI ROK Niko im nije davao šanse, a sada idu po titulu u jednoj od najjačih evropskih liga

transfer
talijanski nogometni gigant Inter odradio je vjerovatno najbolji zimski prijelazni rok bar što se Evrope tiče.

Giuseppe Marotta kupio je igrače koje je njegov trener Antonio Conte želio da složi zaista moćan sastav.

Za Conteovu 3-5-2 formaciju nedostajalo je iskustva na krilnim pozicijama, ali dolaskom Victora Mosesa i Ashleya Younga, situacija se mijenja.

Inter se mučio s kreiranjem napada, a kao glavnu metu za tu poziciju označen je Christian Eriksen koji je nedavno i službeno postao dio njegove čete.

Što se tiče zadnje linije, mediji špekulišu da je Godin zbog lošije adaptacije na formaciju koju nije igrao u karijeri izgubio mjesto u prvom timu. Tako će sa De Vrijom i Škriniarom igrati mladi Bastoni. Između stativa ostaje neprikosnoveni Samir Handanovič.

Barella i veliki radnik Marcelo Brozović zajedno će s novim pojačanjima činiti veznu liniju iza dva nezamjenjiva napadača Lautara Martineza i Romelu Lukakua. Svoju šansu vreba Alexis Sanchez, pogotovo sada dok je pod suspenzijom sjajni argentinski napadač.

Conte je konačno dobio nešto širi roster koji je ruku na srce i nedostajao ovom timu i sada ima sve što je potrebno za sami vrh.

Scudetto je bez dileme primarni cilj milanskog tima, a trenutno su na tri boda zaostatka za vladarom lige Juventusom. Hoće li uspjeti u nakanama zaista je teško prognozirati...

U Europa ligi ih narednog mjeseca očekuje duel sa Ludogoretsom u 1/16 finala.