Ono što mu je Mane danas uradio, Salah će pamtiti dok je živ

dfsh
Tako to rade veliki ljudi

Veliko poštovanje vlada među igračima Liverpoola, a posebno se to može reći za Sadija Manea i Mohameda Salaha.

Njih dvojica bez dileme su najbolji par krila u Evropi i sa njima na terenu Liverpool može dobiti bilo koga. Salah je trenutno u nešto boljoj formi, ali danas su se obojica proslavila.

Salah je zabio gol nakon asistencije golmana Alissona za 2:1, a prethodno je Mane zabio golčinu za 1:1. Ta dva gola postignuta su u razmaku od tri minute i u trenucima kada je Liverpool na Anfieldu gubio s 1:0 od Norwicha.

Kasnije se i novajlija Luis Diaz upisao među strijelce, a da sve bude potpuno pobrinuo se Tottenham koji je koji sat kasnije potpuno neočekivano slavio s 3:2 u gostima kod Manchester Cityja, pa je sada "samo" šest bodova razlike između Cityja i Liverpoola, ali i činjenica da Redsi imaju utakmicu manje.

Sve u svemu, nakon ove večeri vraća se nada navijačima Liverpoola da njihovi ljubimci mogu do nove titule.

No, vratimo se opet nakrakto na Salaha i Manea. Prije utakmice spiker na stadionu planirao je Maneu čestitati i podsjetiti na detalj da je osvojio Afrički kup nacija sa Senegalom, kako bi dobio dodatne ovacije.

Mane je iz poštovanja prema Salahu odbio tu gestu. Podsjetimo, upravo je Salahov Egipat na penale poražen od Senegala u finalu AKN-a, a njih dvojica vodit će žestoku borbu jedan protiv drugog za Svjetsko prvenstvo u Kataru, budući da se ove dvije nacije sastaju u baražu afričkih kvalifikacija.

A Mane i Salah su mnogo puta pokazali da su sjajni igrači, ali i veliki ljudi zbog čega su toliko cijenjeni širom svijeta.