Oporavljeni Edin Višća asistirao u važnoj pobjedi Bašakšehira u borbi za opstanak

Višća
Bh. reprezentativac Edin Višća asistirao je u izuzetno važnoj pobjedi Bašakšehira u borbi za opstanak, a oni su na svom terenu rezultatom 3:1 savladali Yeni Malatyaspor u susretu 32. kola turske Superlige.

 

Bašakšehir je bolje otvorio meč i do vodstva stigao u 26. minuti kada je Cigerci pogodio za 1:0, no gosti se vraćaju u meč u 71. minuti kada je Buyuk pogodio za 1:1.

Ipak, novu prednost i kasnije će se ispostaviti pobjedu Bašakšehiru donio je Sahiner sjajnim golom u 87. minuti, a do kraja meča domaći tim uspio je postići i treći gol i to preko Aleksića koji je iskoristio asistenciju našeg Višće i stavio tačku na ovaj meč.

Za Višću je ovo bila šesta asistencija u ovoj sezoni, a pored toga postigao je pet pogodaka. Treba reći da je naš igrač konačno riješio problem s povredom mišića zbog koje od početka januara nije igrao dva mjeseca.

Bašakšehir je ovom pobjedom došao do brojke od 33 osvojena boda i do kraja sezone ovaj tim, iako je prošle godine osvojio titulu prvaka, očekuje žestoka borba za opstanak.