Oproštaj Dušana Bajevića

Bajevic
Fudbalska reprezentacija BiH večerašnjom utakmicom s Italijom na "Grbavici" završava učešće u Ligi A nacija, koja, kako će se ispostaviti, uopšte nije trebala bh. fudbalerima.

 

Bit će to ujedno i oproštaj legendarnog stručnjaka Dušana Bajevića od klupe "zmajeva", koji je ranije najavio povlačenje nakon završetka Lige nacija.

S obzirom na neku vrstu smjene generacija te eksperimente stručnog štaba u utakmicama s mnogo snažnijim reprezentacijama, Liga A je, čini se, donijela više problema nego koristi bh. reprezentaciji, koja se nalazi u velikoj rezultatskoj krizi.

Mozzart kladionice daju kvotu za BiH 9.00, dok je kvota za Italiju 1.35.

"Zmajevi" će izuzetno neuspješnu godinu, u kojoj nisu uspjeli izboriti plasman na Evropsko prvenstvo, zaključiti duelom kod kuće s Italijom, s kojom su na startu takmičenja odigrali i najbolju utakmicu ove godine u kojoj ne znaju za pobjedu. Tada je završilo 1:1 i nema sumnje da u bh. taboru ne bi imali ništa protiv da konačni ishod bude isti kao u Firenci kako bi donekle popravili utisak u elitnoj ligi. Ipak, od tada su kola krenula nizbrdo, BiH je igrala sve lošije i vrlo je teško prognozirati koliko mogu večeras, bez obzira na to u kakvom sastavu igrali "azuri".

Uoči ovog duela potvrđen je novi slučaj virusa korona u bh. svlačionici. Pozitivan je bio Armin Hodžić, koji se nalazi u samoizolaciji, a nakon novog testiranja biće poznati rezultati ostalih reprezentativaca. Utakmica između BiH i Italije igra se u srijedu na "Grbavici", sa početkom u 20.45. U istoj Grupi 1 večeras će snage odmjeriti Poljska i Nizozemska.

 

Liga A, Grupa 1

1. Italija      5        2        3        0        5:2     9

2. Nizozemska      5        2        2        1        5:3     8

3. Poljska    5        2        1        2        5:4     7

4. BiH         5        0        2        3        3:9     2