Opština Centar obećala značajna sredstva, kreće se u modernizaciju stadiona Koševo

stadion
Danas je u prostorijama Opštine Centar održan novi sastanak čija je tema bila modernizacija stadiona "Asim Ferhatović Hase" s ciljem ispunjavanja uslova FIFA/UEFA za ulazak u treću kategoriju.

 

Cilj je dakle da najveći bh. stadion u budućnosti bude "osposobljen" za odigravanje svih međunarodnih utakmica.

Kako stoji na zvaničnom sajtu Opštine Centar, sastanku su osim predstavnika stručnih službi opštine prisustovali i predstavnici Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju, te predstanivi FK Sarajevo.

Načelink opštine centar je poručio da je u ovogodišnjem budžetu opštine predviđeno 500.000KM za potrebe realizacije projekta, dok se rebalanskom budžeta planira izdvojiti i dodatnih 700.000KM za modernizaciju stadiona Koševo. Dakle, načelnik Ajnadžić je obećao ukupno 1.200.000KM ove godine za modernizaciju Koševa.

Također je navedeno da će Opština centar u jednakom iznosu sa NFSBiH uložiti sredstva u iznosu od 400.000KM za nabavku i ugradnju brojčanika.

Načelnik opštine je istakao i da se namjerava ugraditi novi travnjak na Koševu, sa grijačima.

Postoje i ideje o fan shopu u sklopu stadiona...

Svoje ideje i planove prezentovali su i predstavnici JU Centar za sport i rekreaciju, koja u ime svog osnivača Opštine centar, upravlja stadionom.

"Kada uradimo idejni projekat nadležna općinska služba može pokrenuti proceduru javne nabavke za novi travnjak sa grijanjem. Mi smo već pripremili prostorije za fan shop i samo treba ubaciti police i robu. Također, uz minimalne izmjene i sredstva pronašli smo način kako da riješimo pitanje prostora za printane medije, press i fotoreportere", objasnili su direktorica Sabina Špago i Muhamed Alaim iz JU Centar za sport i rekreaciju.

Na današnjem sastanku je dogovoreno da u narednom periodu predstavnivi FK Sarajevo obiđu ponuđene prostorije na stadionu kako bi vidjeli da li iste zadovoljavaju njihove potrebe.