Osam ekipa učestvuje na prvom Svjetskom prvenstvu cazinske dijaspore

Na inicijativu određenog broja naših sugrađana koji žive i rade u dijaspori, a koji igraju futsal, u Cazinu će se ovog četvrtka i petka održati manifestacija „Svjetsko prvenstvo cazinske dijaspore u futsalu 2019".

Gledaoci će imati priliku pratiti vrhunske futsal predstave, vrhunske igrače, mnogo neizvjesnosti i borbe na terenima, ali će to biti i prilika za druženje naše dijaspore u jednom zdravom, sportskom duhu.

Turnir je počeo jutros u 10:00 sati, a organizatori su Grad Cazin, Gradski sportski savez i Ured za dijasporu, a u tehničkoj organizaciji Udruženja "C-liga".

Na turniru učestvuje osam ekipa podijeljenih u dvije grupe. U grupi A igraju Njemačka, Holandija, Austrija i Slovenija, a u grupi B Turska, Italija, Lihtenštajn i Švicarska.

Nakon utakmica grupne faze u 17:00 sati će biti odigrana revijalna utakmica između "Ljutih Krajišnika" i Gradske uprave Cazin, a potom slijede polufinalni mečevi.

U petak u 13:30 sati odigrat će se utakmica za treće mjesto, a potom slijedi revijalni susret između Gradske uprave i Dijaspore Cazin. Finale je na rasporedu u 14:45 sati.