Osim: Da su bile još dvije - tri minute primili bi još jedan gol

dfb
Amar Osim je nakon remija protiv Slobode (2:2) na Grbavici kazao da je prvi gol imao veliki utjecaj na utakmicu i da je njegova ekipa igrala vrlo slabo u fazi odbrane.

 

"Uspjeli smo sami sebe raniti u prvoj minuti. Čitavu utakmicu tu ranu nismo uspjeli zacijeliti. I kad smo dali dva gola, imali smo samo 2:1. Prvo poluvrijeme smo bili solidni, ali tim golom dali smo nadu Slobodi da može nešto napraviti. Znali su da mogu nešto uraditi jer danas u odbrani nismo bilo dovoljno kvaliteteni i agresivni, a tu mislim na igru cijele ekipe", rekao je Osim koji je pohvalio goste.

"Da su bile još dvije - tri minute primili bi još jedan gol jer su se linije raspale. Čestitam Slobodi na korektnoj i otvorenoj igri. Nismo zadovoljni, ali nismo više ni zaslužili", zaključio je trener Plavih.

Gradimir Crnogorac s druge strane nije krio zadovoljstvo zbog osvojenog boda na Grbavici.

"Čestitam Željezničaru na fer i koretnoj igri. Nakon prvog gola svjesno smo se povukli i primili smo dva gola. Ipak, bezbroj puta sam kazao da ovi momci imaju karakter i to su danas pokazali. Slijede nam četiri teške utakmice do kraja jeseni i trebamo gledati ka gornjem dijelu tabele", izjavio je Crnogorac.