Osim najavio meč protiv Slobode: Oni su takva ekipa, s njima se nikad ništa ne zna

Osim
Trener Željezničara Amar Osim najavio je duel 15. kola Premijer lige BiH protiv Slobode na Grbavici rekavši kako njegov tim neće ostvariti pobjedu ukoliko svi igrači ne budu maksimalno koncentrisani i motivisani za duel protiv respektabilnog protivnika.

 

Željezničar je u prošlom kolu doživio poraz od Borca u Banjoj Luci rezultatom 4:3 i u meču protiv Slobode prijeko su im potrebna tri boda kako bi napravili pritisak nad Sarajevom koje igra u nedjelju.

 

Osim je rekao da Plavi sigurno neće imati lagan zadatak i da je Sloboda tradicionalno težak protivnik na Grbavici.

 

"Sloboda će imati veliki motiv da, nakon što su posljednju utakmicu odigrali loše na gostovanju protiv Mladosti, odigra dobru utakmicu na Grbavici gdje posljednje dvije utakmice nisu izgubili. Imat će veliki motiv da na dobrom terenu protiv starog rivala nešto naprave, a Sloboda je takva ekipa da im se nikad ništa ne zna", rekao je Osim i nastavio:

"Borac je na svojoj koži osjetio koliko Sloboda može biti opasna. Mi imamo nekakvih problema sa sastavom, neki igrači su kartonirani, neki su povrijeđeni, neki polupovrijeđeni, ne znamo ko će nastupiti, ali se nadamo da, ako budemo na nivou na kojem smo bili nekoliko posljednjih utakmica, možemo ostvariti povoljan rezultat. Moramo biti maksimalno fokusirani i koncentrisani te maksimalno poštovati protivnika, to je ključni dio".

 

Susret između Željezničara i Slobode igra se u subotu na stadionu Grbavica od 15 sati.