Osvajačica Roland Garrosa: Majka joj je Bošnjakinja, a ona osvojila srce jednog od najboljih tenisera svijeta

Austrijski teniser Dominic Thiem izgubio je jučer u finalu Roland Garrosa od Rafaela Nadala.

Thiema je sa tribina bodrila njegova zaručnica teniserka Kristina Mladenović.

Ona je danas osvojila trofej sa mađarskom teniserkom Timeom Babos. Njeni roditelji bivši su sportisti, majka Dženita nekadašnja odbojkašica i otac Dragan koji se profesionalno bavio rukometom.

Kristinina majka, Dženita, rođena je u Prijepolju u bošnjačkoj familiji. Bila je izuzetno talentovanana odbojkašica, nastupala za beogradske klubove i tamo upoznala Dragana Mladenovića.

Odselili su u Francusku 1992. gdje je Dragan nastupao za francuskog rukometnog prvoligaša. Godinu dana kasnije rodila im se kćerka Kristina.

Kristina od dječijih dana pokazuje talent za tenis, a sa 15 godina je osvojila juniorski Roland Garros. Već 7 godina je profesionalna teniserka.

Na početku karijere  je rekla da rijetko dolazi u Srbiju, a da je u Prijepolje odlazila dok je tamo živjela njena “nena Zina”.

Dženita Mladenović, djevojački Helić, sestra je poznatog bh. voditelja i spikera Tarika Helića. Njihova majka Zina je umrla prije nekoliko godina. Na njenu dženazu, pored brojne rodbine i prijatelja, stigao je i proslavljeni košarkaš Vlade Divac sa familijom. Rahmetli Zina Helić, kako je govorio Divac, bila mu je kao druga majka, uz nju i njezinu djecu je odrastao u rodnom Prijepolju.