Otkazi će pljuštati kao kiša: PSG-u slijede ogromne promjene, klub kreće u novom pravcu

as
Odlaze mnogi Francuski velikan PSG i ove sezone je razočarao u Ligi prvaka.

Iako važi za jedan od najbogatijih klubova svijeta, koji u svom sastavu ima zvijezde poput Neymara, Mbappea i Messija, to im nije pomoglo ni ove sezone da dođu do toliko željenog trofeja.

Vlasnici PSG-a, katarski emiri, nezadovoljni su načinom na koji funkcioniše ekipa, pa će na kraju sezone doći do velikih promjena i brojnih odlazaka iz tima.

Naravno, prvi na listi za odlazak je Kylian Mbappe koji bi navodno već naredne sedmice trebao potpisati ugovor s Real Madridom, no sjajni napadač nije jedini koji će napustiti klub.

Kako navodi ugledni novinar Romain Molina u francuskom klubu se spremaju ozbiljne promjene, a u klubu od naredne sezone neće biti predsjednik Nasser Al Khelaifi, sportski direktor Leonardo, te trener Mauricio Pochettino.

 

Očigledno je među vlasnicima kluba pala odluka o potpunoj rekonstrukciji kluba, pa je izvjesno da će biti i brojnih promjena, kako među rukovodstvom kluba, ali i fudbalerima.

Molina je također donio i zanimljivu izjavu za Lionela Messija.

"Ko god kaže da je Lionel Messi sretan u Parizu, taj laže", poručio je Molina.

Da li je to znak da će na kraju sezone i Argentinac napustiti klub, ostaje nam da vidimo, ali promjena će sigurno da bude i to velikih.

Žestoke prozivke u Parizu: Traži se odlazak Al Khelaifija i 'modnog mačka'

Francuski PSG raspao se u duelu protiv Real Madrida u osmini finala Lige prvaka.

 

Sveci iz Pariza bili s potpuno nemoćni pred Kraljevima i na kraju se porazom od 3:1 oprostili od učešća u Ligi prvaka.

Nakon utakmice skandal je pravio prvi čovjek kluba Nasser Al Khelaifi. Krenuo je da se obračuna sa sudijama, a došlo je i do fizičkog kontakta s Realovim zaposlenikom.

Zbog loših nastupa kluba reagovala je vatrena navijačka skupina PSG-a i oni su u svom pismu zatražili reorganizaciju kluba i odlazak Al Kheilaifija.

"Znamo koliko dobro nam je donio predsjednik kluba i ovo nije ništa lično protiv njega. Međutim, jasno je kako on nije pravi čovjek za ovaj posao", saopštili su Ultrasi i nastavili su:

"Klubu je potrebna reorganizacija na svim nivoima i konstantno prisustvo predsjednika. Naš PSG treba ljude koji mu služe, a ne koji ga koriste".

 

Prozvali su trenera Mauricija Pochettina i Brazilca Neymara.

"Igrači u timu nemaju mentalitet za velike stvari. Sastav je skup zvijezda koje se ne uklapaju, a trener Pochettino očigledno nije pravi donosioc odluka".

"Kako možeš preokrenuti situaciju za klub s kojima samo slaviš golove iz penala i češće si na 'Nedjelji mode' nego na sastanku s navijačima", saopštili su navijači aludirajući na Neymara.

Očigledno je navijačima pariškog kluba prekipilo i žele vidjeti neka nova lica u svom klubu.