Otkažite sve planove za ovu nedjelju: Na programu su četiri spektakularna derbija

asd
U nedjelju, 24. oktobra, na programu su četiri velika evropska nogometna derbija, a spisak sjajnih utakmica koje se igraju ovog dana sigurno će oduševiti svakog istinskog ljubitelja ovog sporta.

Nevjerovatan nogometni program i pravu poslasticu za sve ljubitelje "najvažnije sporedne stvari na svijetu" će otvoriti Barcelona i Real Madrid, koji će El Clasico odigrati na stadionu Nou Camp od 16:15 sati.

Ovo će biti prvi El Clasico bez Lionela Messija i Cristiana Ronalda i jasno je da ova utakmica bez pomenutih zvijezda gubi epitet "najveće utakmice" na svijetu, no zbog stanja na tabeli svakako će biti zanimljivo vidjeti koliko mogu i jedni i drugi.

Barcelona je na 7. poziciji sa 15 osvojenih bodova, dok je Real u zgusnutoj La Ligi s dva boda više na drugoj poziciji. Prvi je Real Sociedad s 20 osvojenih bodova.
Spektakl će biti nastavljen utakmicom najvećih engleskih klubova - Manchester Uniteda i Liverpoola, a taj susret se igra na stadionu Old Trafford od 17:30 sati.

Nakon važne pobjede protiv Atalante u Ligi prvaka, Manchester United je pod imperativom pobjede protiv Liverpoola i s eventualna tri boda vratio bi se u borbu za vrh tabele. Kloppov tim još uvijek nije doživio poraz u ovoj sezoni, a eventualni gubitak bodova za Crvene đavole mogao bit značiti i otkaz za trenera Ole Gunnara Solskjaera.

Ništa manje neće biti zanimljivo ni u Seriji A, gdje će Inter predvođen Edinom Džekom na svojoj Giuseppe Meazzi dočekati Juventus od 20:45 sati.

Juventus će u sjajnoj formi gostovati Interu u derbiju Derby d'Italia, a ovaj duel najviše pažnje u bh. javnosti privlači zbog našeg Edina Džeke, koji će bez sumnje biti u vrhu napada Nerazzurra.

Inter je trenutno na trećoj poziciji sa 17 osvojenih bodova, sedam manje od Napolija, koji je na prvom mjestu, dok je Juventus sa 14 osvojenih bodova na sedmoj poziciji.

U istom terminu će se igrati i veliki derbi francuske Ligue 1 između Marseillea i PSG-a, a ovo će ujedno biti i prvi veliki derbi u Francuskoj za Lionela Messija.

Pored toga, vrijedi izdvojiti i duele između West Hama i Tottenhama, kao i Rome i Napolija, a sigurno će veoma zanimljivo biti i u Nizozemskoj, gdje će derbi prvenstva odigrati Ajax i PSV.

Bez sumnje, u nedjelju nas očekuje spektakularan nogometni dan, a što se tiče ljubitelja bh. Premijer lige, oni će u nedjelju imati priliku da gledaju duel između Posušja i Željezničara te Tuzla Cityja i Borca. Derbi ovog kola igra se u subotu, kada će Zrinjski na stadionu Pod Bijelim brijegom dočekati Sarajevo.

Raspored najzanimljivijih utakmica 24. oktobra (nedjelja):

Barcelona - Real Madrid (16:15 sati)

Manchester United - Liverpool (17:30 sati)

Inter - Juventus (20:45 sati)

Marseille - PSG (20:45 sati)

Ostale zanimljive utakmice:

West Ham - Tottenham (15:00 sati)

Ajax - PSG (16:45 sati)

Roma - Napoli (18:00 sati)