Od bogatog Arapa do neprikosnovenog tenisera: Otkrivena dugo skrivana tajna Mirke Federer (FOTO)

Sve svjetske kamere danas su zabilježile "nervozno izdanje" Mirke Federer tokom petosatnog meča u kojem je srbijanski teniser Novak Đoković, savladao njenog supruga Rodžera Federera (Roger) i osvojio petu titulu u Vimbldonu.

Tokom najdužeg finala u historiji Vimbldona, objektivi su se nerijetko okretali ka bivšoj teniserki Mirki Federer koja je izgledala kao da potpuno gubi živce, pa su tako zabilježeni prizori kako se mršti, lomi prste i grize usne.

Kako je ukrala pažnju medija, novinari su iskopali brojne pikanterije o supruzi jednog od najboljih tenisera u historiji, inače rođenoj Slovakinji, prenosi Avaz.ba.

Naime, Mirka je s roditeljima preselila u Švicarsku kad su joj bile dvije godine, te je također kao vrlo mlada počela igrati tenis. Kao sportašica u usponu, krajem devedesetih je bila zaručena za bogatog Arapa, a Federera je upoznala 2000. godine na Olimpijskim igrama u Sidneju, a devet godina kasnije su se i vjenčali.

Mirka je 2002. godine okončala karijeru u tenisu, zbog povrede stopala, ali muža vjerno prati na svakom meču. Federer je prošle godine novinarima kazao kako je zbog Mirke spreman odreći se tenisa.

- Kad Mirki dosadi putovati, tad ću prestati - rekao je Federer.