Otkrivena pozadina famozne "nježne" fotografije Piquea i Ibrahimovića sa parkinga

.
Zlatan Ibrahimović i Gerard Pique su 2010. godine dijelili svlačionicu u Barceloni kada je nastala famozna fotografija napadača i defanzivca u bliskom odnosu.

Ibrahimović i Pique su fotografisani kako stoje blizu jedan drugog, dok je Španac držao Zlatanovu ruku i miluje ga po licu.

Tada su se odmah proširile glasine kako postoji mogućnost da je Pique homoseksualac, iako se upravo počeo viđati sa Shakirom s kojom je raskinuo 12 godina kasnije.

Nekoliko godina kasnije Pique je ispričao da se zapravo radi o Zlatanovoj čestitki Piqueu na autobigrfskoj knjizi, a da su fotografi uhvatili trenutak ''nježnosti".

"Jako sam privržena osoba i fotograf nas je uhvatio u trenutku kad sam sam držao Zlatana za ruku. Fotograf je bio neko unutar trening kapa, nije mogao biti neko ko radi za tabloide...", objasnio je Pique.

I Ibrahimović se nakon toga suočio sa neugodnim situacijama pa je tako novinarka Zlatana pitala da li je homoseksualac.

"Dođi u moju kuću i vidjet ćeš jesam li homoseksualac. Ako treba doći ću ja kod tebe. I povedi sestru", navodno su bile Zlatanove riječi.

Kada je fotografija postala famozna morala je i reagovati Shakira koja nije mogla da vjeruje da je jedan pozdrav izazvao toliko bure.

Ibra je samo nakon jedne sezone napustio Nou Camp, dok je Pique i dalje član Barcelone. U međuvremenu je iskusni defanzivac nakon 12 godina veze raskinuo sa Shakirom.

Tokom jedne sezone u dresu Barcelone Zlatan je na 46 utakmica postigao 22 gola, a glavni razlog njegovog odlaska je totalno neslaganje sa Pepom Guardiolom.