Otkud sad ovo? Luka Modrić je stadion Etihad napustio u suzama: "Ne može mi se ovo desiti, ne može!"

.
Defensa Central donosi detalje

 

Na terenu se Luka Modrić radovao kao malo dijete, ali stadion Etihad je napustio u suzama. Povjerio se određenim ljudima u Realu i rekao im istinu koja mu kuca na vrata. Detalje je donio specijalizovani portal za praćenje dešanja u Realu, Defensa Central.

Modrić će imati priliku da odigra još najmanje dvije utakmice za Real Madrid u Ligi prvaka nakon što je sa Kraljevima izborio novo polufinale eliminacijom Manchester Cityja boljim izvođenjem penala.

Iako je promašio kazneni udarac prilikom raspucavanja Modrić se na kraju radovao kao malo dijete. Spasili su ga saigrači koji su bili precizni s bijele tačke.

Kada je Antonio Rudiger zabio ključni penal za prolazak osvajač Zlatne lopte iz 2018. godine je bio sretan poput malog djeteta.

Trčao je saigračima u zagrljaj, dizali su ga članovi stručnog štaba u zrak. Bili su to jednostavno neopisivi trenuci sreće, kao da ih je doživio prvi put, a ne neko ko ima pet Liga prvaka sa Kraljevima.

Dan nakon utakmice Defensa Central donosi detalje kako se Modrić osjećao nakon utakmice. Navodno su mu osjećaji bili pomiješani, a čak je bilo i suza.

 

Španski portal je prenio i rečenicu koju je hrvatski veznjak saopštio nekolicini članova Kraljevskog kluba i bio je potpuno iskren.

Svjestan da mu se bliži kraj u Realu Modrić je navodno rekao sljedeće riječi: "Ne znam šta će biti, ali ovo ne može biti kraj."

Kao što je poznato 38-godišnjaku na kraju sezone ističe ugovor s Kraljevim, ali još uvijek nema naznaka oko produženja. Sve upućuje da mu slijedi oproštaj za nekoliko sedmica.

Modrić je u Real stigao 2012. godine, nakon određenog perioda adaptacije preuzeo je ključeve veznog reda u svoje ruke i držao ih je sve do ove sezone, dakle punu deceniju.

Posljednjih mjeseci kapiten reprezentacije Hrvatske je uglavnom rezerva, pogotovo u najvažnijim mečevima što je bio slučaj i u dvomeču protiv Cityja te priliku dobije sa klupe.

Javna je tajna da bi Modrić najradije karijeru završio u Realu, međutim želje su jedno, a realnost posve druge. Kraj jedne prekrasne fudbalske priče je sve bliže...