Otkud toliko povrijeđenih igrača: Šta radi Bayernov doktor?

Prema viđenju analizatora, čije mišljenje ne mora biti potpuno mjerodavno, ali može otvoriti razna pitanja, Heynckes je ekipi pomogao jer joj je dopustio da igraju kako njima najbolje odgovara. Ekipa u Bundesligi nije imala ozbiljniju prepreku, a niti u Ligi prvaka. Savladali su Besiktas i Sevillu, prvog protivnika uvjerljivo, drugog malo manje.

Sada su dominirali protiv Reala, no nisu uspjeli kapitalizirati bolju igru. Pitanje je međutim šta bi bilo da Heynckes nije morao izvršiti prinudne dvije izmjene, a i prilikom treće u igru je ušao roviti Tolisso.

Doktora Bayerna Hans-Wilhelm Muller-Wohlfahrta svojevremeno je kritikovao Pep Guardiola i to je navodno bio jedan od razloga zahlađenja odnosa tadašnjeg trenera i vrhuške kluba.

Ne mora da znači da je doktor uvjerljivi krivac zbog mnoštva povrijeđenih igrača i načina kako se povrijeđuju (ipak se nešto pitaju i kondicijski treneri), no indikativno je da u jednom trenutku nema ni Alabe, ni Neura, ni Vidala, Tolisso je na pola, a teško da će Heynckes moći računati na Robbena i Boatenga.

"U Bayernu radim 38 godina bez ikakvih problema. I onda dođe jedan 44-godišnjak, neko ko ne hoda zemljom mnogo duže nego što sam ja doktor u klubu, koji zna sve i iznenadno počne da vrši pritisak i optužuje me za opstrukciju jer ovdje povreda ligamenata traži šest do sedam sedmica pauze, a ne četiri kao u Španiji."

"Jednom se Thiago Alcantara vratio iz Španije nakon četiri sedmice terapije i izgledao je potpuno spreman. Nakon što sam ga pregledao rekao sam mu "stani, povreda nije dovoljno sanirana, bez obzira što ne osjećaš više nikakav bol!"