Ovih pet timova kreće u borbu za potpis Mbappea

.
PSG ga želi prodati

 

Sve je izvjesnije da će Kylian Mbappe (24) ovog ljeta napustiti Pariz. Francuz ne želi da produži ugovor, a klubu ne preostaje ništa drugo nego da ga proda do kraja ljetnog prijelaznog roka.

Mbappeova situacija sve je jasnija. On je odbijao produžiti ugovor, kako bi na ljeto 2024. kao slobodan prešao u Real Madrid, ali na Parku prinčeva gube strpljenje i dobio je jasan ultimatum. Francuz je otpisan iz tima za japansku turneju.

Francuz nema namjeru obnoviti ugovor, ali želi ostati na Parku prinčeva do kraja sezone 2023./24., što će mu platiti ogroman bonus za vjernost. PSG želi da kada ga već mora izgubiti, dobije novac za njegovu prodaju.

Iako se Katarcima ne sviđa kako francuska zvijezda igra s njima, čak su mu ponudili i dogovor po kojem će jamčiti prodaju igrača sljedeće sezone samo kako bi bili sigurni da neće otići besplatno.

Mbappeov ugovor s PSG-om traje do juna 2024. pa je ovoljetni prijelazni rok posljednja prilika da klub unovči njegov potez. Kako prenosi portal Madrid Zone na Twitteru, za usluge kapitena francuske reprezentacije trenutno je zainteresirano pet klubova.

Igračeva želja svima je poznata, on želi Real Madrid, ali nije poznat plan Kraljeva niti da li su spremni da ga skupo plate ovog ljeta. Ono što je izvjesno, najbolju ponudu i igraču i klubu može dati Al Hilal iz Saudijske Arabije.

Ostali klubovi koji se smatraju adekvatnim za pokušaj dovođenja Mbappea su engleski Manchester United, Chelsea i Tottenham, koji zanimljivo ima sličan problem. Naime, Harry Kane odbija da produži ugovor i očekuje se da ga prodaju Bayernu, iako bi u Londonu bili najsretniji da on ostane barem još jednu sezonu.

No, tim sa Bliskog istoka, Al Hilal, može najviše da ponudi iako bi igrač radije ostao u Evropi. Nakon što nije uspio ranije da dovede Messija, Al Hilal je ponudio 200 miliona eura za Mbappea, dok bi sam igrač zaradio čak 400 miliona eura za dvije godine igranja.

Francuski L'Equipe je na popis mogućih novih destinacija za Mbappea uvrstio i Milan kao jedini klub u Italiji za koji bi Francuz igrao, pošto je od malih nogu navijač Rossonera, ali i pticama na grani je jasno da bivši prvak Evrope ne bi mogao da parira drugim timovima u ekonomskom smislu i da su šanse da dovedu Mbappea ravne nuli.

Mbappe je u PSG stigao 2017. godine. Plaćen je 180 miliona eura, odigrao je 260 utakmica uz učinak od 212 golova i 96 asistencija. Ukoliko odbije novi ugovor, a PSG ga ne proda, nije isključeno da će sezonu ostati bez nogometa i da će vrijeme provoditi na tribinama.