Ovo je Interova lista "otpisanih": Dvocifren je broj igrača koji odlaze

.
Čistka na Meazzi

 

Velike se promjene očekuju u momčadi Intera u narednim sedmicama.

Inter će se riješiti igrača na koje trener Simone Inzaghi ne planira puno računati u novoj sezoni, a naravno nekih će se morati odreći zbog ponuda drugih klubova.

Edin Džeko je veoma blizu odlaska jer će njegovo mjesto pripasti Romeluu Lukakuu koji dolazi iz Chelseaja na posudbu, a osim njega, drugi značajniji odlazak je onaj Milana Škrinjara. Sve je izvjesnije da će Slovak na kraju biti prodan PSG-u.

Inter mora prodati barem jednu od svojih zvijezda kako bi uravnotežio knjige, a 30. juna je ključni datum, jer je posljednji dan financijske godine. Očekuje se da će Nerazzurri završiti veliku prodaju do kraja mjeseca, a Škrinjar je vodeći kandidat koji će napustiti klub za pozamašnu naknadu.

U Interu su snizili traženu cijenu na 70 miliona eura, ali ne žele uključiti nijednog igrača kako bi dodatno smanjili svoje zahtjeve. Stoga su navodno odbili posljednju ponudu PSG-a: 60 miliona eura plus Julian Draxler, no očekuje se da se ipak ubrzo pronađe konačan dogovor.

Alexis Sanchez i Arturo Vidal, Čileanci koji najviše zarađuju u klubu, imaju ugovore do 2023. godine, ali Inter im je spreman platiti odštetu od po četiri miliona kako bi ovog ljeta napustili klub.

Sebastiano Esposito potpisat će danas svoj ugovor s Anderlechtom, dovršavajući početnu posudbu s opcijom otkupa za 10 miliona eura i otkupnom klauzulom za Inter za oko 11 miliona eura.

Od 1. jula odlaze Lorenzo Pirola i Stefano Sensi, koji su u pregovorima s Monzom, a talentovani napadač Andrea Pinamonti našao se na listi igrača koje Inter namjerava da proda. Za njega se zanimaju i Atalanta i Fiorentina.

Isto tako, Lucien Agoume i Ionut Radu su blizu Cremonesea dok će Nerazzurri saslušati ponude za Dalberta i Valentina Lazar, koji su se vratili s posudbe, ali nisu dio planova Simonea Inzaghija.