Ovo je lista pojačanja Bayerna - Ima velikih iznenađenja

tuchel
Minhenski Bayern se nakon poprilično slabe sezone u kojoj je osvojen samo trofej Bundeslige odlučio na brojne promjene, posebno u rukovodstvu kluba, a određenih promjena bit će i u ekipi. Poznata je i lista potencijalnih pojačanja i ona izgleda poprilično interesantno.

 

Ekipa Bayerna sprema se za novu sezonu u kojoj će njemački velikan imati izuzetno visoke ambicije nakon što su u prošloj osvojili samo trofej Bundeslige, što je popriličan neuspjeh jer se očekivalo mnogo više.

I ovaj trofej je stigao kao plod sreće i neočekivanog kiksa Borussije iz Dortmunda, no u narednoj sezoni Thomas Tuchel planira napasti sve moguće titule.

Čelni ljudi bavarskog velikana odlučili su već na kraju sezone napraviti određene promjene. Otkaze su dobili Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn, a uskoro se biti promjena i unutar tima.

Najavljuju se brojni odlasci iz kluba. Dosta je onih koji sreću žele potražiti negdje drugo, a i klub se ima namjeru riješiti određenih fudbalera na koje trener Tuchel ne računa.

U javnosti se pojavila i lista potencijalnih pojačanja tima iz Minhena. Na njoj su itekako poznata lica i neki od ovih fudbalera mogli bi završiti u redovima bavarskog kluba.

Na listi potencijalnih pojačanja po pozicijama se nalaze ovi fudbaleri:

Odbrana: Kim Min-Jae (Napoli), Pau Torres (Villarreal), Micky van de Ven (Wolfsburg), Kyle Walker (Manchester City).

Vezni red: Pierre-Emile Hojbjerg (Tottenham), Kai Havertz (Chelsea).

Napad: Randal Kolo-Muani (Eintracht), Dušan Vlahović (Juventus), Harry Kane (Tottenham), Victor Osimhen (Napoli).

Glavna želja Thomasa Tuchela je dovođenje vrhunskog napadačkog rješenja, ali potrebno je popuniti i dobar dio pozicija u ostalim linijama i vidjet ćemo ko će završiti u Minhenu ovog ljeta.

Tuchel otpisao velika imena - Odlazi sedam zvijezda koje mogu igrati bilo gdje na svijetu

Bayern je ovog ljeta odlučio napraviti brojne promjene u timu. Trener Thomas Tuchel uvodi svoj sistem rada, a to znači i prodaju nekoliko velikih zvijezda.

Listu za odlazak predvodi Senegalac Sadio Mane. Nakon samo jedne sezone u Minhenu 31-godišnjak je otpisan i Tuchel ne računa na njegove usluge, iako Mane želi ostati.

Među onima koji mogu ići su Leroy Sane i Serge Gnabry. Njihov utjecaj na igru prethodnih godina je bio ogroman, no Tuchel ima druge planove i njihove usluge im nisu prijeko potrebne.

Otpisan je i desni bek Bouna Sarr. On odavno nije u planovima kluba i vjerovatno je najveći promašaj Hasana Salihamidžića tokom boravka u klubu, a izlazna vrata pokazana su i golmanu Alexander Nubelu.

Ovaj čuvar mreže ne želi biti broj dva u klubu. To je jasno isticao prethodne godine kada je odbio biti zamjena Manuelu Neueru, pa je posuđen u Monaco. Sada bi konačno mogao otići u transferu.

Marcel Sabitzer nije imao previše povjerenja od bivšeg trenera Juliana Naglesmanna. Zbog toga je otišao na posudbu u Manchester United, ali ni kod Tuchela neće imati mjesta te može tražiti novi klub.

Lista se završava s francuskim defanzivcem Benjaminom Pavardom. On silno želi napustiti klub već mjesecima unazad i želja bi mu se konačno mogla ispuniti.

Na listi timova koji ga žele su Barcelona i Manchester City i bit će interesantno vidjeti gdje će pouzdani defanzivac konačno završiti.

Bavarci su prošle sezone igrali skromno. Uz dosta muke se osvojila titula prvaka Njemačke, ali u ostalim takmičenjima bili su daleko od dobre sezone.