Ovo je najboljih 11 koji ne idu na SP. Vrijede 800 miliona eura

.
Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo ulaze u završnu fazu, a sutra ćemo znati 29 od 32 sudionika SP-a u Kataru. Nakon što večeras završe oceanijske, a u noći na četvrtak i srednjoameričke kvalifikacije, preostat će nam samo još dva susreta interkontinentalnih kvalifikacija te završnica jednog europskog miniturnira, koji još nije gotov zbog situacije u Ukrajini.

Neke velike reprezentacije neće vidjeti Katar, a svakako najveća priča je ispadanje europskih prvaka Talijana koje je u dodatnim kvalifikacijama izbacila Makedonija, koja je potom ispala od Portugala. Talijanska reprezentacija prepuna je megazvijezda i samo se od nje mogla sastaviti ubojita postava zvijezda koje neće ići u Katar, ali ima ih još.

Salah nevjerojatni gubitnik

Mohamed Salah je s Egiptom dvaput u dva mjeseca na penale izgubio od Senegala. Prvo ga je reprezentacija klupskog suigrača Sadija Manea na penale pobijedila u finalu Kupa nacija, a sinoć je na penale ispao u play-offu za odlazak u Katar.

Svjetsko prvenstvo neće vidjeti ni moćna Kolumbija, kojoj je sinoć trebala pobjeda protiv Venezuele i kiks Perua protiv Paragvaja. Prvo se dogodilo, drugo nije i Kolumbijci će SP gledati na televiziji. Njihova najveća zvijezda trenutačno je Luis Diaz kojeg je Liverpool ove zime kupio od Porta za 45 milijuna eura.

Ranije je bez SP-a ostao i Erling Haland, koji je najtraženiji napadač na svijetu uz Kyliana Mbappea. Njegova Norveška sve je upropastila u posljednja dva kola kvalifikacija, a na kraju je ostala i bez baraža. U našoj imaginarnoj momčadi Halandu društvo rade i dvojica Nigerijaca.

Wilfried Ndidi trenutačno prema Transfermarktu vrijedi 60 milijuna eura, a toliko vrijedi i strašni Napolijev napadač Victor Osimhen. Nigerija je jučer u uzvratnoj utakmici afričkog play-offa odigrala samo 1:1 protiv Gane kod kuće te ispala s ukupnih 1:2.

Vrijednost igrača najskuplje momčadi koja ne ide na SP:

Erling Haland - Norveška, Borussia Dortmund - 150 milijuna eura

Mohamed Salah - Egipat, Liverpool - 100 milijuna eura

Federico Chiesa - Italija, Juventus - 70 milijuna eura

Nicolo Barella - Italija, Inter - 70 milijuna eura

Gianluigi Donnarumma - Italija, PSG - 65 milijuna eura

Milan Škriniar - Slovačka, Inter - 65 milijuna eura

Alessandro Bastoni - Italija, Inter - 60 milijuna eura

Victor Osimhen - Nigerija, Napoli - 60 milijuna eura

Wilfried Ndidi - Nigerija, Leicester - 60 milijuna eura

David Alaba - Austrija, Real Madrid - 55 milijuna eura

Luis Diaz - Kolumbija, Liverpool - 45 milijuna eura

Na klupi za rezervne igrače našli bi se Jan Oblak (60 milijuna eura), Marco Verratti (55), ,Caglar Soyuncu (45), Franck Kessie (45), Lorenzo Pellegrini (45), Tomas Souček (45), Jorginho (45), Martin Odegaard (40) te Edmund Tapsoba (40).