Ovo je već bolesno! Mbappeu ponuđen "doživotni" ugovor i milijardu eura!

.
Čine sve da potpiše

 

Francuski napadač Kylian Mbappe (24) ušao je u posljednju godinu ugovora s PSG-om, ali nema namjeru da ostane u Parizu.

Ranije ove godine Messi je šokirao čelnike PSG-a kada im je otvoreno saopštio da neće iskoristiti klauzulu o produžetku ugovora na još godinu dana, odnosno da će na ljeto 2024. godine, po isteku trenutnog ugovora, napustiti klub.

To je izazvalo veliku paniku unutar Parka prinčeva, a čelnici pariškog kluba nastoje uraditi sve da izbjegnu takav scenarij. Nagovaraju igrača na produžetak saradnje ili da ga prodaju ovog ljeta.

Mbappe ima sve u svojim rukama i nigdje ne žuri. Vjeruje se da je već dogovorio s Realom da narednog ljeta dođe u Madrid kao slobodan igrač, što će mu omogućiti sjajan ugovor i biće jedan od najplaćenijih na svijetu, a uz to će dobiti i veću sumu novca kao bonus za potpis.

Međutim, u Parizu se trenutno uveliko radi na tome da se Mbappe zadrži, a navodno je spremna ponuda koja zvuči nerealno.

Prvak Ligue 1 spreman je ponuditi Kylianu Mbappeu "doživotni" ugovor, odnosno na najmanje 10 sezona, tokom kojih bi reprezentativac Francuske inkasirao milijardu eura, piše Central Defense, a prenosi Marca .

Ostaje za vidjeti hoće li zvijezda PSG-a biti impresionirana prijedlogom kluba. Ono što je sigurno je da ga pariški velikan neće tek tako pustiti da ode bez odštete.

Sport.es pak piše da ako ostane u klubu bez potpisa produženja, Kylian Mbappe više neće igrati za PSG, odnosno ljeto će dočekati prateći utakmice s tribina ili na TV-u.

Mbappe se pojavio na prvim treninzima Luisa Enriquea na predsezoni, a prvi trening posjetio je i Nasser Al-Khelaifi, koji je održao petnaestominutni razgovor, te se većina izrečenog odnosilo upravo na Mbappea.

"Niko nije iznad kluba, pa ni ja, i ko ne želi igrati za momčad ili je ne poštuje, ne treba biti ovdje. Klub je izgradio najbolje objekte na svijetu kako bi igrači mogli napredovati, sada više nema izgovora. Ništa ti neće nedostajati", rekao je i dodao:

"Moramo se fokusirati na učinak i onda će doći i rezultati. Možemo igrati odličan nogomet, a igrači moraju živjeti u skladu s navijačima i klubom koji ih podržava. Želim pozdraviti novog trenera i nove igrače. Važno je reći da trener ima slobodu da radi šta želi, on odlučuje o svemu", rekao je Al-Khelaifi.