Ovo su mogući protivnici bh. klubova u trećem pretkolu evropskih takmičenja

UEFA
Bosanskohercegovački klubovi Zrinjski, Željezničar i Borac će danas saznati potencijalne protivnike u trećem pretkolu evropskih takmičenja.

 

UEFA je danas u 9 sati skratila imena mogućih protivnika nakon što je odredila podgrupe, te su sada naši klubovi saznali uži spisak ekipa sa kojima bi se mogli sastati.

Ukoliko Zrinjski izbaci Slovan u drugom pretkolu Lige prvaka, mogući protivnici u trećem pretkolu su mu pobjednici duela Sheriff - Maccabi Haifa i Aris Limassol - BATE Borisov, te AEK iz Atine.

Zrinjski bi porazom od Slovana nastavio takmičenje u trećem pretkolu Evropske lige, a mogući protivnici su mu poraženi iz duela Ludogorets - Olimpija Ljubljana, Aris Limassol - BATE Borisov, Sheriff - Maccabi Haifa, te Dinamo - Astana.

Željezničar će u drugom pretkolu Konferencijske lige igrati protiv Neftcija, a u slučaju prolaska dalje, u trećem pretkolu bi mogao igrati protiv pobjednika duela PAOK - Beitar, Bešiktaš - Tirana i Celje - Vitoria, te AZ Alkmaara.

Borac bi u slučaju izbacivanja Austrije u trećem pretkolu Konferencijske lige mogao igrati protiv pobjednika duela Midtjylland - Progres Niederkorn, Hapoel Beer-Sheva - Panevežys i Ordabasy - Legia, te Dinamo Kijeva.

Žrijeb trećeg pretkola Lige prvaka će biti obavljen u 12, Evropske lige u 13, a Konferencijske lige u 14 sati.

Foto: EPA-EFE