Ovo su utakmice za koje se živi i Grcima neće biti nimalo lako u hramu košarke Mejdanu

sejfic
Ismet Sejfić sinoć je odigrao još jednu odličnu utakmicu u dresu Sutjeske iz Nikšića, koja je visoko poražena od favoriziranog Mornara rezultatom 90-53. Upravo je naš košarkaš bio jedina svijetla tačka u svom timu i postigao je 17 koševa, te dodao šest koševa i jednu asistenciju.

– Mornar je bio veliki favorit i u ovom trenutku sve osim ubjedljive pobjede bilo bi senzacija. Samo prije nekoliko dana oni su pobijedili i Crvenu zvezdu, protiv koje su imali i 25 koševa razlike. To najbolje govori o njihovom kvalitetu – kaže Sejfić.

Utakmica protiv Mornara je još jedna potvrda da je Sejfić zasluženo dobio poziv selektora Vedrana Bosnića za kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo 2021. protiv Latvije i Grčke, koje se igraju 21. i 24. februara.

– Igrati za reprezentaciju svoje zemlje je nešto o čemu maštaju svi sportisti. Svaki novi poziv je nova radost. Drago mi je što ću biti dio tima i vjerujem da možemo napraviti dobre rezultate u teškoj grupi sa Latvijom, Grčkom i Bugarskom. Svi ćemo dati svoj maksimum na parketu. Za nas je svaka utakmica bitna, a mislim da će protiv Grčke u Tuzli biti posebna. Grcima neće biti nimalo lako u Mejdanu koji je hram košarke. Svaki bh. košarkaš živi za dan da igra u prepunom Mejdanu. Uzbuđen sam i motivisan, jer su u pitanju utakmice za koje se živi, radi i trenira. Selektor Vedran Bosnić sve je dobro posložio u repki i svi se borimo jedan za drugog – kaže na kraju Ismet Sejfić.