OŽRK Krajina Cazin u sezonu ulazi s velikim ambicijama

Omladinski ženski rukometni klub Krajina Cazin u novu sezonu Prve lige F BiH ulazi spremno i s velikim ambicijama, a to je prva pozicija i plasman u Premijer ligu BiH za žene.

Klub je odradio pripreme prema zacrtanim planovima gdje je kondicioni dio vodio profesor Muhamed Seferagić. Odigrane su i prijateljske utakmice, tako da će ekipa u početak takmičenja ući spremno.

Što se tiče igračkog kadra, najveća promjena je dolazak , odnosno povratak u klub ponajbolje juniorske reprezentativke BiH Adelise Dautović, s čim uprava i treneri s pravom smatraju da je ekipa evidentno jača u odnosu na prošlu sezonu te se nadaju borbi za sami vrh tabele. Pored Dautović, u klub se vratila i Adna Husičić, dok je ekipu napustila Zehra Ekmečić.

Sezona Prve lige F BiH za žene počinje 06.10.2018, a OŽRK Krajina Cazin prvu utakmicu igra na domaćem terenu protiv ŽRK Iskra Stolac.

Susret OŽRK Krajina - ŽRK Iskra Stolac igra se 06.10.2018 (subota) s početkom od 19:00 u sportskoj dvorani Cazin.

Uoči početka sezone posjetili smo jedna od treninga naših rukometašica, te porazgovarali s predsjednikom uprave, Huseinom Salkićem, koji nas je više upoznao s dosadašnjim radom u klubu te planovima u novoj sezoni.

krajina