Pakao Aubameyanga i saigrača na aerodromu: Jesmo li taoci ili šta?

Igraci
Pandemija koronavirusa nastavlja stvarati nezamislive situacije u svijetu sporta, a ona koju je gabonski nacionalni tim doživio na aerodromu Banjul (Gambija) vrlo brzo je dospjela u fokus javnosti.

 

Pierre-Emerick Aubameyang i njegovi saigrači iz Gabona prošli su kroz svojevrski pakao i bili su prisiljeni provesti noć spavajući na podu uoči važne utakmice kvalifikacija za Afrički kup nacija protiv domaće Gambije.

Zvijezda Arsenala je na društvenim mrežama objavila fotografije sa aerodroma na kojima se vidi kako njegovi saigrači leže na zemlji i spavaju.

 

Gabonski tim trebao je obavezno predočiti Covid testove za ulazak u zemlju, a isti su morali biti provedeni 48 sati prije slijetanja. S obzirom da se to nije desilo, ostali su zarobljeni na terminalu.

 

Delegaciji Gabona rečeno je da ne smiju napustiti aerodrom i bili su prisiljeni spavati na podu prije nego što im je nakon intervencije Vlade Gabona u jutarnjim satima dozvoljeno da odu.

Image
Pierre

"Kakva sjajna noć na aerodromu. Samo želim znati zašto Gambija satima čuva naše pasoše. Drže nas na aerodromu, jesmo li taoci ili šta? Hoćete li zatvoriti oči? Želim vidjeti sljedeću epizodu ovog filma", napisao je napadač Topnika na Twitteru, označivši profil Afričke nogometne federacije.

Gabonci su ostali zatočeni punih šest sati, a poručili su da će ih ovo dodatno motivisati pred današnji meč koji se igra od 16 sati.

Image
Objava