"Paljba" po Ronaldu zbog gesta nakon Maroka: Superzvijezda, a nema dostojanstva da čestita

232323
Legenda Liverpoola i njemačke nogometne reprezentacije Dietmar Hamann osuo je "paljbu" po Cristianu Ronaldu zbog, kako ga je nazvao, nedostojanstvenog poteza nakon utakmice protiv Maroka.

Hamann je za RTE komentarisao sinoćnju utakmicu između Maroka i Francuske (0:2). Iako su Marokanci ispali s najboljeg turnira u svojoj historiji, poslije utakmice svi su srdačno čestitali Francuzima plasman u finale Svjetskog prvenstva.

Prema Nijemcu, tu su pokazali dostojanstvo, a ne kao neke superzvijezde. Onda se dotakao Ronalda i uporedio njegov gest.

"Mislim da je Maroko vratio ljudsku stranu na ovo Svjetsko prvenstvo. Govorimo o superzvijezdama, vrhunskim igračima koji najviše zarađujete, a onda shvatite da im Ronaldo nije prišao nakon utakmice da im čestita", rekao je Hamann.

Nekadašnji prvak Evrope s Liverpoolom ističe kako je briljantno ono što Marokanci rade.

"Pobijedili su u toj utakmici Portugal, napravili historijski rezultat, a on nije imao dostojanstva da im čestita na onome što su postigli. A sada ih ti gledaj kako se rukuju s Francuzima. Dostojanstvo i ljubaznost pokazuju se u porazu. Briljantno", rekao je Hamann.

Inače, za Maroko Svjetsko prvenstvo još nije završeno i borit će se s Hrvatskom za treće mjesto u duelu u subotu od 16 sati.