Pamtimo ga zbog Federera, a sada ide u odbranu Ukrajine: Imam iskustvo s oružjem, privatno

sdsdsd
Proslavljeni ukrajinski teniser Sergij Stahovski silno želi braniti svoju zemlju nakon ruske invazije i poručuje da to prije nekoliko dana nije bilo moguće.

Stahovski je prije nekoliko sedmica završio prilično bogatu karijeru tokom koje je osvojio četiri ATP turnira i bio je 31. teniser svijeta.

Međutim, najpoznatiji je po tome što je Rogeru Federeru nanio jedan od najtežih poraza u karijeru. Stahovski je izbacio Federera s Wimbledona 2013. godine, turnira na kojem je bio gotovo nedodirljiv, te je za slavnog Švicarca to bilo najranije ispadanje s Grand Slam turnira nakon 10 godina.

 

Ovoga puta Stahovski je govorio o stvarima koje nemaju dodira s tenisom. Silno želi braniti svoju Ukrajinu i kaže da se prijavio za odbranu.

"Vojska je otvorila svoje rezerve i svi koji su voljni boriti se mogu doći i biti dio teritorijalnog otpora. Tu je mnogo ljudi i ja sam se prijavio prošle sedmice, ali nisam imao dokumente za potpisivanje ugovora, rekao je Ukrajinac.

Ipak, to se riješilo nakon što je pronađen način da pristupi oružanim snagama.

"Sada su poništili proceduru kako bi se svi mogli pridružiti ukoliko su motivisani. Nemam vojno iskustvo, ali imam iskustvo s oružjem, privatno", dodao je Stahovski.

Foto : Instagram