Razija Mujanović: Pamtit ću 2019. godinu po dobrom, definitivno.

Nikad je nisam napustila, ali od 2019. sam zvanično ponovo u svijetu košarke, u punom kapacitetu. Kroz KS BiH i FIBA-u se borim da djevojčice spavaj sa košarkaškom loptom i sanjaju dres Bosne i Hercegovine, poručuje u svom novogodišnjem facebook statusu Razija Mujanović, proslavljena bh. košarkašica i potpredsjednica Nezavisnog bloka.

Sa Mirzom i Amerom radim na tome da se košarka vrati na mjesto koje joj pripada, da napunimo dvorane, da igramo velika takmičenja i budemo ambasadori naše domovine.


Kao i svaka godine bilo je i poteškoća i padova, ali ustala sam i stala na noge. Imala sam strašnih problema sa leđima i samo Bog dragi zna kako sam otišla sa reprezentacijom u Rusiju i izdržala sve to. Rekla sam sebi, idem tamo da prije utakmice stisnem ruku malo jače sudijama i delegatima da me se sjete i da znaju da se ne mogu zezati sa nama, idem tamo da razgovaram sa djevojkama, idem tamo da im ispričam kako sam ja pobjedila Rusiju sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine, idem tamo da pobjedimo pa makar se vratila u kolicima. Djevojke su ostavile srce na terenu i postale najveća senzacija ovih kvalifikacija! Mala dvorana Skenderije je bila premala da primi sve ljubitelje košarke par dana poslije na utakmici protiv Švicarske. Srce mi je bilo puno jer su roditelji sa djecom došli da gledaju naše hrabre djevojke.
Od 2020. očekujem još više, vrijeme je da beremo plodove rada iz 2019. godine. U 2020. želim da napunimo veliku dvroanu Skenderije protiv Rusije!


Želim da obezbjedimo plasman na Evropsko prvenstvo nakon više od 20 godina!
Želim da sve moje djevojke budu zdrave i spremne za nove izazove!
Želim da se moj Juka vrati na parket i nastavi da dominira u #NBA i reprezentaciji BiH.
Želim da napravimo još jednu dobru organizaciju Evropskog prvenstva za U16 u Sarajevu.
Želim da ljudi iz svijeta biznisa i državnih institucija nas podrže i prepoznaju dobru klimu koja se stvorila, te da zajedno napravimo velike i pozitivne priče.


Sretna Nova 2020. godina!