Pas utrčao na teren i prekinuo opasan napad na utakmici Zrinjski - Urartu, gosti se hvatali za glavu (FOTO)

pas
U finišu utakmice između Zrinjskog i Urartu viđena je jedna simpatična situacija, kada je pas utrčao na teren i na sreću aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine, spriječio kontranapad gostiju iz Armenije.

 

Spomenuta situacija desila se u 78. minuti i to u trenutku kada su gosti pri rezultatu 1:1 imali jedan opasan i otvoren kontranapad, no sudija je bio primoran zaustaviti igru jer se na terenu pojavio pas.

Ova situacija, jasno, obradovala je domaće navijače, pa čak i igrače kojima je pas pomogao, dok su gosti iz Armenije u nevjerici gledali šta se dešava i nisu mogli vjerovati da im je pas utrčao u teren i prekinuo kontranapad.

Ubrzo nakon toga, pas je iznesen s terena, sudija je taj trenutak iskoristio kako bi igrače poslao na osvježenje, a utakmica je nakon svega nastavljena.

Zrinjski je u prvom poluvremenu došao u vodstvo golom Bilbije, a nadu gostima da se mogu vratiti u borbu za 2. pretkolo donio je Grigoryan golom u 74. minuti. U finišu meča, Grigoryan je golom iz penala anulirao prednost Zrinjskog iz prvog meča i pogodio za 2:1.

Foto: Screenshot/Arena Sport