Pep Guardiola dobio nezgodno pitanje, pa poručio: Nisam koza i nemam namjeru biti

guardiola
Španski stručnjak na klupi Manchester Cityja, Pep Guardiola, dobio je nezgodno pitanje uoči pripremne utakmice protiv ekipe Yokohama F. Marinos

 

Španski stručnjak na klupi Manchester Cityja, Pep Guardiola, dobio je nezgodno pitanje uoči pripremne utakmice protiv ekipe Yokohama F. Marinos.

Aktuelni evropski i engleski prvak za nadolazeću sezonu priprema se u Japanu, a u nedjelju je igrao pripremni susret sa ekipom Yokohama F. Marinos.

Dan uoči ovog susreta, Guardiola se na konferenciji za medije obratio novinarima, koji su mu postavili nezgodno pitanje o tome da li sebe smatra ‘‘GOAT-om‘‘, odnosno najvećim trenerom svih vremena. 

Guardiola je odlučio da vješto izbjegne odgovor na to pitanje, pa je poručio da nije koza i nema namjeru to biti.

Nisam koza i nemam nikakvu namjeru biti, rekao je Guardiola.

Jasno, riječ ‘‘goat‘‘ na engleskom jeziku znači ‘‘koza‘‘, ali ujedno predstavlja i akronim za ‘‘greatest of all time‘‘, odnosno ‘‘najveći svih vremena‘‘.

Podsjetimo, Guardiola je prošle sezone osvojio jedini veliki trofej koji mu je nedostajao sa Građanima, a to je onaj pobjednika Lige prvaka. Pet puta je osvajao titulu u Premiershipu, dva puta FA Kup, a četiri puta Liga kup.