Pep Guardiola pred finale Liga kupa: Mislim da je sada svima jasno zašto nisam htio u Chelsea

Manchester City i Chelsea nedavno su odmjerili snage, a City je tada slavio sa čak 6:0. U nedelju ih očekuje nova utakmica, ovaj put u finalu Liga kupa.

Maurizio Sarri bi u slučaju novog poraza od Cityja mogao da dobije otkaz, a Chelsea se danas našao u novim problemima jer im je zabranjeno da prave transfere u naredna dva prelazna roka.

Na konferenciji za medije svega ovoga dotakao se i Pep Guardiola, koji je odlučio da prokomentariše cijelu situaciju, prenosi SportSport.ba.

"U mojoj prvoj godini, klubovi nikada nisu sumnjali u mene. Nikada se po medijima nije provlačilo da li ću dobiti otkaz ako izgubim tu ili tu utakmicu. Bio sam iznenađen kada je Conte osvojio titulu, a onda izgubio jednu ili dvije utakmice na startu nove sezone, a ljudi su odmah počeli da pričaju da će dobiti otkaz", rekao je Guardiola, te je dodao:

"Nikada nisam bio potencijalna opcija za Chelsea. Odlučio sam da idem u Bayern Munchen, a zatim sam došao ovdje sa ljudima koji mi vjeruju i kojima ja vjerujem. U prvoj sezoni kada je bilo teško, rekao sam da mi treba vremena i podržali su me, igrači su znali ko je trener i ko će biti trener. Bilo je stabilno, to je najbolji način, da radite nešto na duži vremenski period, a ne samo u kratkom roku", završio je Guardiola.

Manchester City i Chelsea će utakmicu finala Liga kupa odigrati u nedelju, a sigurno je da je tim Pepa Guardiole veliki favorit u ovom duelu.