Perez dočekao svoj trenutak i "uništio" Mbappea!

.
Florentino Perez je stigao do nove Lige prvaka i sigurno ima najveće zasluge zašto je Real Madrid najuspješniji klub u historiji fudbala.

Perez ima odličan osjećaj za posao, pokazao je to ranije sa Zinedineom Zidaneom, a zatim i prošlog ljeta kada je vratio Carla Ancelottija koji mu se odužio na najbolji mogući način.

Silno je ovaj fudbalski moćnik želio u svojim redovima vidjeti i Kyliana Mbappe. Dugo je lomio mladu zvijezdu, ali nije uspio. Francuz je ostao u PSG-u.

Nakon što je Real osvojio Ligu prvaka minimalnim trijumfom nad Liverpoolom Perez je dočekao svoj trenutak i "uništio" je Mbappea.

"Real će uvijek nastojati da radi na tome da ima najbolje igrače, ali Mbappe je već zaboravljen, ništa se nije desilo. Ta tema je zaboravljena."

"Real je imao savršenu sezonu. Mbappe ne postoji, postoji samo zabava Reala", poručio je prvi čovjek Kraljeva.

Govorio je Perez i o najboljem igraču utakmice Thibautu Courtoisu koji je imao niz fenomenalnih intervencija.

"On je najbolji na svijetu, zato smo ga doveli. Navijač je Reala, Ancelotti je u pravu kada kaže da razliku između Reala i ostalih pravi to ako si navijač Reala."

"Imamo veoma dobar tim. Karim, Vinicius, Rodrygo, prosjek je veoma dobar. Odbrana je dobra, baš kao i tim."

Perez trenutno obnaša svoj drugi mandat kao klupski predsjesnik i do sada je Real pod njegovim rukovodstvom osvojio šest Liga prvaka. Jednu u prvom, te pet u drugom mandatu.