Perez ima rezervnu opciju ako mu Mbappe opet zabije nož u leđa, navijači Reala oduševljeni!

.
I on je na listi želja Kraljeva

 

Saga oko Real Madrida i Kyliana Mbappea traje već dvije godine, a ponovo se uveliko špekuliše da Kraljevi gube strpljenje oko napadača PSG-a, te kako stvari stoje već imaju rezervnu opciju na stolu.

Mbappe je prije nešto više od godinu dana bio na korak od prelaska u Real Madrid, ali je tada sve iznenadio odlukom da ostane u PSG-u s kojim je produžio ugovor do ljeta 2024. godine.

I ljetos se povezivao s kraljevskim klubom koji je ponovo bio spreman da plati preko 150 miliona za Mbappea, no na kraju je PSG odbio sve ponude koje su stigle na njihovu adresu za francuskog napadača.

Jasno je da će Mbappe i idućeg ljeta biti glavna meta Reala, no u posljednje vrijeme pojavile su se informacije i da je Liverpool ozbiljno u igri za njegov potpis.

Zbog svih tih dešavanja koja traju već skoro dvije godine u Real Madridu lagano gube strpljenje, te je Florentino Perez poručio Mbappeu i njegovim agentima da ih više neće čekati ukoliko ponovo odbiju dolazak na Bernabeu.

Ugledna Marca piše da je Perez sa svojim saradnicima već smislio i rezervni plan ukoliko Mbappe ne dođe u Real Madrid, te na listi želja imaju još jednu zvijezdu koju bi rado vidjeli u dresu ovog kluba.

Riječ je o Jamalu Musiali koji igra za Bayern, a Perez je oduševljen njegovim igrama. Realov prioritet je i dalje Mbappe, no ukoliko pregovori ponovo propadnu onda će svim silama krenuti po njemačkog reprezentativca.

U korist im ide što je ovaj 20-godišnjak prijatelj s Judeom Bellinghamom koji briljira u dresu Reala, a Perez nema ništa protiv i da Engleza iskoristi kako bi nagovorili Musialu da dođe idućeg ljeta.

Musiala s Bayernom ima ugovor do ljeta 2026. godine i ukoliko Real krene ozbiljno po njega onda će morati iskeširati preko 110 miliona eura koliko trenutno iznosi cijena ovog mladog veznjaka.

Konkurencija Real Madridu će biti i Manchester City koji također želi Musialu, te ga vide kao idealnu zamjenu za Kevina de Bruynea.