Perišić otkrio zbog koga je skoro plakao dok je svirala himna na Poljudu

Ivan Perišić uoči utakmice u Walesu, ključne u borbi za Euro 2020, podsjeća kako se hrvatska reprezentacija često mučila u završnicama kvalifikacija za velike turnire, a ovaj put može u miru kolo prije kraja osigurati plasman.

Znamo što nam treba. Otkad sam u reprezentaciji, zadnjih osam godina, uvijek smo igrali do zadnje minute, tri puta u play offu. Za Euro 2016. godine strepili smo protiv Malte do zadnje minute. Nadam se da ćemo ovaj put iskoristiti šansu", rekao je Perišić uoči utakmice u Cardiffu.

U razgovoru za Novu TV vratio se mislima na Poljud. Silno je želio zabiti pogodak Mađarima u Splitu, ali izgorio je u želji. Luka Modrić prepustio mu je da puca kazneni udarac, a Perišić je opalio lijevom nogom i promašio.

"Kad promašiš penal, to je kao kad promašiš sve druge šanse. Želio sam nabolje. Važno je da reprezentacija pobjeđuje. Pitao sam Luku, on mi je dopustio i hvala mu na tome. Golman me pročitao. Bit će još puno zabijenih i promašenih penala u životu"

Prilikom intoniranja himne, Perišić je od emocija skoro zaplakao. Reprezentacija dugo nije igrala u Splitu, a Perišić je pred prepunim tribinama razmišljao o svojoj obitelji.

"U trenucima dok je svirala himna sjetio sam svoja dva dida i dvije babe koji više nisu tu. Skoro sam plakao. Volio bih da češće igramo u Splitu i nadam se da će to ubuduće tako i biti."