Pet igrača Sitija nisu sretni zbog dolaska Halanda

sadf

Napadač Borusije Dortmund Erling Haland (Haaland) će od sljedeće sezone igrati u Mančester sitiju. Mladi Norvežanin definitivno će pojačati 'Građane' koji su ionako jedna od najboljih ekipa u Evropi. Na treneru Pepu Gvardioli (Guardiola) je zadatak da Halanda uklopi u tim, a iako je definitivno kako će Siti kao ekipa s Norvežaninom biti bolji, sigurno će biti i gubitnika u cijeloj priči. Engleski "Daily Mirror" izdvojio je pet nogometaša koji bi mogli izgubiti dolaskom Halanda.

Žesus, Foden i Sterling

Prvi na popisu je Gabriel Žesus (Jesus). Brazilski napadač je trenutno predvodnik Gvardiolinog napada i postigao je šest golova u posljednjih pet nastupa. No, "Daily Mirror" ističe kako Žesus nije igrač koji će postizati gol u svakoj utakmici sezone, a zbog toga je Haland i doveden. Njih dvojica će teško moći igrati u paru, a to bi moglo značiti da bi Žesus mogao napustiti Siti. Arsenal i Juventus su ionako zainteresirani za njegovo dovođenje...

Fil Foden (Phil Foden) je dobar dio sezone igrao kao lažna devetka u Gvardiolinom sistemu, a to dolaskom Halanda više neće biti potrebno. Za razliku od Žesusa, Foden može igrati i na drugim pozicijama u napadu i vjerojatno će igrati zajedno s Norvežaninom, ali će sigurno barem malo pasti u drugi plan.

Rahim Sterling (Raheem) je izjavio kako se ne osjeća ugroženim dolaskom Halanda, a s obzirom na svoju kvalitetu i mogućnost igranja zajedno s Norvežaninom, ta izjava ima i smisla. No, "Daily Mirror" piše kako je Sterling s 27 u naponu snage te da mu trebaju utakmice svake sedmice, a s obzirom na veliki izbor napadačkog oružja u redovima Sitija, to mu Gvardiola neće moći garantirati. Njegov ugovor istječe 2023. godine i nije nemoguće da ovog ljeta ode iz Mančestera.

Alvarez i Delap

Pravi primjer da Siti nije mjesecima radio na Halandovom transferu je potpis 22-godišnjeg Juliana Alvareza ove zime. On je za 17 miliona eura doveden iz River Plejta, gdje je ostavljen na posudbi do kraja sezone. Alvarez, koji ima i sedam nastupa za reprezentaciju Argentine, će sada biti u teškom položaju jer dolazi kao novi napadač u novi klub u kojem će pažnja ipak biti usmjerena na Halanda. Moguć je i ostanak u Riveru na novoj posudbi.

Peti gubitnik kojeg "Daily Mirror" ističe je 19-godišnji Liam Delap. On je u Siti došao prije tri godine, istaknuo se igrama za mladu ekipu 'Građana' i U-18 i U-19 selekcijama Engleske, a Gvardiola mu je dao priliku i u prvoj ekipi. Očekivalo se da bi Delap u sljedećoj sezoni mogao dobiti dodatnu priliku, ali dolaskom Halanda i Alvareza je izgledniji odlazak na posudbu.

FOTO: ARHIVA