Pioniri „Krajišnika“ u subotu protiv „Jedinstva“ za titulu prvaka USK

asd
Pioniri NK „Krajišnik“ Velika Kladuša osvojili su prvo mjesto u Pionirskoj ligi USK-a – „grupa 2“ za sezonu 2020/2021. sa dominantnom statistikom. U 18 odigranih kola ostvarili su čak 17 pobjeda i samo jedan remi uz gol razliku 67:14.

Ubjedljivim osvajanjem  prvog mjesta pioniri „Krajišnika“ su tako obezbjedili super finale protiv bihaćkog „Jedinstva“ koje je osvojilo prvo mjesto u Pionirskoj ligi USK- „grupa 1“. Pobjednik ovog duela će tako postati prvak USK-a  za takmičarsku sezonu 2020/2021. Finale će se igrati u subotu, 05.juna od 15:00h na Gradskom stadionu u Velikoj Kladuši. Naime, NK „Krajišnik“ Velika Kladuša je odlukom Izvršnog odbora Nogometnog saveza USK-a, tehnički organizator  završnice Omladinske lige USK-a odnosno finalnih utakmica u pretpionirskoj i pionirskoj selekciji. Prije pionirskog finala od 13:00h biće odigrana finalna utakmica u pretpionirskoj selekciji između ekipa NK „Mladost 1938“ Bos. Petrovac i NK „Mladost Polje“ Cazin.

Inače, tokom regularnog dijela prvenstva najviše golova za „Krajišnik“ je postigao Adnan Šabić i to 16. 12 golova je postigao Emrah Ibrčić, a 10 golova Amar Šakanović.
 

Image
gre