Pjanić dobio bogatu i iznenađujuću ponudu, Barcelona će ga pustiti ako pristane na transfer

Miralem Pjanić
Bh. reprezentativac Miralem Pjanić dobio je zvaničnu ponudu ekipe Sharjah FC iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i na njemu je odluka da li će napustiti Barcelonu.

 

Kako je objavio najpoznatiji svjetski nogometni insajder Fabrizio Romano, Sharjah je Pjaniću ponudio unosan trogodišnji ugovor i od njegovog odgovora zavisit će da li će transfer biti realizovan.

Dodaje se da je Barcelona spremna da ga pusti ukoliko Pjanić prihvati ovu pomalo iznenađujuću, ali nema sumnje, bogatu ponudu sa dalekog istoka.

Jasno je da je pred Pjanićem vjerovatno najteža odluka u karijeri, te ostaje da vidimo da li će prihvatiti "zov novca" iz UAE-a ili ostati u Barceloni te rizikovati još jednu sezonu bez utakmica i minutaže.

U prilog ovim informacijama ide i vijest koju je danas objavio katalonski list Sport koji tvrdi da Xavi Hernendez nema u planovima Miralema Pjanića i da klub s Nou Campa radi na njegovom transferu.

Pjanić je jedan od trojice igrača koji nisu dobili ni minutu u dosadašnjim zvaničnim utakmicama, a pored njega, bez minutaže su Memphis Depay i Gerard Pique.

Xavi je za Pjanića tokom pripremnog perioda rekao da ga je uvjerio u svoje kvalitete i da će ostati u timu, ali kako piše Sport, Barcelona još uvijek radi na transferu bh. igrača u saudijski Al-Nassr gdje je tržište transfera otvoreno do sredine mjeseca.