Kreativni genijalac: Pjanić ispred Cavanija, Marcela, Coutinha

FourFourTwo, poznati engleski magazin, na kraju svake godine, tradicionalno objavljuje imena 100 najboljih fudbalera svijeta u njihovom izboru.

U odabranom društvu našla su se i dvojica reprezentativaca Bosne i Hercegovine. Edin Džeko je na 91. poziciji, a znatno bolje je palsiran Miralem Pjanić, kreativac Juventusa.
Mali Princ je zauzeo visoko 21. mjesto, a iza sebe je ostavio palnetarne zvijezde kao što su Edinson Cavani (PSG), Raheem Sterling (Manchester City), Marcelo (Real Madrid), Philippe Coutinho (Barcelona), Roberto Firmino (Liverpool)…

Čovjek koji vuče konce igre u Juventusu. Pjanić je kreativni genijalac na sredini terena. Majstor, koji drži sredinu terena. Bh. fudbaler diriguje veznim redom, usmjerava svoje saigrače i diktira tempo. Njegova izvedba protiv Manchester Uniteda u Ligi prvaka na Old Traffordu bila je dobar primjer veznjaka na vrhuncu moći.

Pjanić je, također, majstor za slobodne udarce, iako ima sve manje prilike nakon dolaska Cristiana Ronalda – objašnjena je Pjanićeva nominacija.