Pjanić je za njega gospodin, a Barcelona toliko očajna da će pristati na zahtjev umišljene zvijezde

.
Barcelona ovog ljeta radi dobar posao.

 

Iako su "klub bez novca", doveli su neke zaista sjajne igrače u svoj tim poput Lewandowskog, Raphinhe, Kessieja, Koundea i Christensena. 

Mamac je bačen i prema Alonsu i Bernardu Silvi, no neko bi trebao i da napusti klub. Osim Frenkieja de Jonga, Barcelona se želi riješiti danskog napadača Martina Braithwaitea.

Ovaj fudbaler nije prihvatio apsolutno ništa što mu je klub predložio, iako ima na stolu posljednju ponudu, da prihvati da slobodno ode, a da ne dobije novac za preostale dvije godine ugovora.

No, danski napadač i dalje odbija. Tako je, prema španskom "Sportu", klub kontaktirao agenta igrača za posljednji pokušaj.

Barcelona mu je dala rok do subote da da odgovor. U suprotnom, Katalonci su odlučni jednostrano raskinuti njegov ugovor, pod svaki rizik, odnosno morat će mu isplatiti otpremninu.

Danac ima neke unosne ponude iz Saudijske Arabije, no očito da mu je draže da do kraja "opelješi" Barcelonu, iako su mu jasno poručili da na njegove usluge ne računaju.

Podsjetimo, Miralem Pjanić je odlučio da smanji svoju platu i to samo kako bi ostao u Barceloni i borio se za svoje mjesto u špankom velikanu, te je definitivno jedan od primjera kako se treba ponašati i za Danca je ispao gospodin.

Inače, Braithwaite je u Barcelonu stigao u februaru 2020. godine iz Leganesa za 18 miliona eura. 

Njegova vrijednost je prema Transfermarktu sada tri puta manja, odnosno iznosi šest miliona eura.