Pjanić: Nemam ništa protiv povratka Pogbe u Juventus i sigurno bi dobio toplu dobrodošlicu

Francuski reprezentativac Paul Pogba prema svemu sudeći već bi u januaru mogao napustiti Manchester United jer već neko vrijeme grije klupu kluba s Old Trafforda.

Pogba je u veoma lošim odnosima s Joseom Mourinhom i već na ljeto je htio da ide u Barcelonu, no to United nije dopustio. Iako je bio standardan na početku sezone to se u prethodnih nekoliko sedmica promijenilo, te mu Mourinho daje minutažu na kapaljku. Odmah su se pojavile priče da Pogba želi napustiti klub, te da je veliki interes za njega pokazao Juventus.

Ovaj veznjak je upravo iz Juventusa prije nekoliko sezona stigao u Manchester United, ali je jasno da se nije baš najbolje uklopio. Interes za Pogbu je sigurno veliki, no mnogi vjeruju da bi se on najradije ponovo vratio u Staru damu. Ove špekulacije komentarisao je i bh. reprezentativac Miralem Pjanić koji je poručio da nema ništa protiv dolaska Pogbe u Torino.

"Sigurno da svaki navijač Juventusa sanja da se Pogba vrati u klub jer je bio sjajan dok je igrao ovdje. Doveli smo nekoliko odličnih igrača ovog ljeta i što je najbitnije svi oni su donijeli ekipi nešto novo. Sigurno da bi Pogba imao dobrodošlicu ako sve vrati, pa čak i više od toga", rekao je Pjanić.

Italijanske medije zanimalo je da li bi se Pjanić osjećao ugroženo ukoliko Pogba potpiše za Juve, no bh. reprezentativac je samo kratko poručio da je svaka konkurencija dobra za njega, ali i za ekipu.