Pjanić prokomentarisao tvrdnje o (ne)odlasku iz Juventusa

Iako se posljednjih dana pojavilo mnogo medijskih špekulacija o tome kako će bh. fudbaler Miralem Pjanić napustiti Juventus i preći u Barcelonu, Chelsea ili Manchester City, prema posljednjim informacijama, to se neće desiti. Naprotiv Pjanić će, kako tvrde ugledni italijanski mediji, potpisati produženje ugovora sa “starom damom“ do 2022. godine.

Interes za sjajnog 28-godišnjeg reprezentativca BiH je neupitan, ali Juventus ga želi zadržati novim ugovorom, koji će biti duži za godinu dana i mnogo izdašniji. Naime, Pjanić bi prema novog ugovoru, ukoliko ga prihvati, po sezoni zarađivao sedam miliona eura umjesto dosadašnjih pet.

Vezni igrač je tokom turneje u Sjedinjenim Američkim Državama odgovorio na mnoge medijske navode koji se sve češće pojavljuju.

“Nemam šta da kažem, ima mnogo izvještaja i glasina, a jedina stvar koju želi da radim je da treniram na najbolji mogući način. Ostalo ne zavisi od mene. Imam samopouzdanje i taj osjećaj nastavlja rasti svake sezone. Uvijek smo igrali da pobijedimo i želimo ove sezone osvojiti sve i Liga šampiona je jedan od naših ciljeva. Moramo uraditi sve da ga ostvarimo“, kazao je Pjanić.

Pjanić je karijeru počeo u Metzu, a potom je igrao za Olympique Lyon i Romu iz koje je 2016. godine prešao u Juventus. Za “staru damu“ je odigrao 91 zvaničnu utakmicu i postigao 15 golova. U dresu reprezentacije BiH nastupio je 79 puta uz 12 pogodaka.