Pjanić večeras u startnoj postavi Barcelone

asd
Miralem Pjanić vjerovatno će se naći u startnoj postavi Barcelone koja večeras igra prijateljski meč sa ekipom Nastica.

Trener katalonskog tima Ronald Koeman još uvijek nema na raspolaganju kompletan tim na pripremama i zvijezde su još uvijek na odmoru nakon završetka naporne sezone.

Tek nekoliko prvotimaca trenira od prvog dana priprema, a tu je i bh. veznjak Miralem Pjanić, kojeg se klub silno želi riješiti u ljetnom prelaznom roku.

Ipak, dok ne napusti klub, Pjanić će redovno trenirati, a kako navodi Mundo Deportivo večeras će se protiv Nastica vjerovatno naći u prvoj postavi.

Koeman će u prvom pripremnom meču na teren vjerovatno poslati ove fudbalere:

Neto, Sergino Dest, Gerard Pique, Samuel Umtiti, Alejandro Balde, Miralem Pjanić, Sergi Roberto, Nico González, Riqui Puig, Alex Collado, Yusuf Demir.

Susret Barcelone i Nastica igra se večeras od 19 sati.

Jose Mourinho rekao 'NE' Miralemu Pjaniću
Miralem Pjanić nije u planovima Ronalda Koemana za novu sezonu i izvjesno je da će reprezentativac Bosne i Hercegovine napustiti Barcelonu.

Katalonski list Sport objavio je nedavno kako su ponude za posudbu na adresu Barce poslali Roma, Juventus i Inter, ali da su svi imali zahtjev da Pjanić smanji platu od 8.4 miliona eura.

Pjanić međutim nema namjeru da se odrekne velike plate koju ima u redovima katalonskog kluba, a klub mu je zbog toga najavio određene sankcije.

U međuvremenu jedan od klubova koji je želio bh. veznjaka je odustao od njegovog angažmana. Trener Rome Jose Mourinho je, tvrdi Marca, saopštio kako mu Pjanić nije potreban i izvjesno je da se iskusni fudbaler neće vratiti u svoj nekadašnji klub.

Sa druge strane Juventus i Inter još uvijek su spremni da ga angažuju. Ipak, ako želi da se vrati u Italiju 31-godišnji fudbaler morat će da se odrekne ogromne plate i vidjet ćemo hoće li to učiniti.