Pjanić: Želim svom narodu dati radost i pokazati da se radom i trudom mogu napraviti velike stvari

Nogometaš Juventusa i reprezentativac BiH Miralem Pjanić meta je mnogih evropskih velikana. Pjanić je u razgovoru za italijanske medije otkrio da je imao nekoliko zanimljivih ponuda i ove zime, ali da je na kraju odlučio ostati u Juventusu.

Bilo je nekog interesa i to je istina. Ipak, nisam imao razlog da mijenjam klub. Ne znam hoće li Juventus biti moj posljednji veliki klub jer transferi ne zavise samo od igrača već i od kluba, koji većinom gleda samo novac. Vjerujem da smo spremni za velike stvari ove sezone i želio sam ostati da pomognem. Glavni cilj nam je Liga prvaka i to sam rekao već dosta puta ove sezone - naglasio je Pjanić.

Bh. veznjak dotakao se i Arona Remzija (Aaron Ramsey), koji će se naljeto priključiti "Staroj dami". Panić je, također, govorio o tome što ga javnost često poredi s Andreom Pirlom.

- Remzi je dobar igrač i bit će nam pojačanje. Sredina terena je srce ove igre i morate imati najbolje igrače u tom redu. Nogometaše koji unaprijed znaju šta će uraditi i koji će napraviti razliku. Porede me često s Pirlom i drago mi je zbog toga. Međutim, mislim da nije fer to raditi jer je on igrač svjetske klase koji je ispred mnogih bio miljama daleko - rekao je bh. veznjak. 

Zidan i Čavi posebna priča

Mali princ nije krio da je njegov idol u djetinjstvu bio Zinedin Zidan (Zinedine Zidane), ali, također, dosta toga naučio je i od legendarnog igrača Barcelone, Čavija (Xavi), kojeg je često gledao na TV-u. 

- Zidan je posebna priča. Sve što on dotakne, pretvori se u zlato. Volio bih raditi s njim nekada u budućnosti jer je on broj jedan. Ipak, mi sada imamo odličnog trenera koji itekako zna šta radi. Čavi? Volim gledati takve igrače kao što su Čavi i Zidan, pa i  Buskets (Busquets). Oni su toliko jednostavni i nogomet izgleda tako lagan kad ga oni igraju. Čavi je posebna priča, žao mi je što i danas nije na vrhuncu karijere - dodao je Pjanić. 

Prisjetio se se i finala Lige prvaka otprije dvije godine, kada je Juventus u Kardifu poražen od Real Madrida.

- Uh, volio bih taj meč ponovo igrati. Siguran sam da će trofej doći u Torino u narednim godinama i volio bih biti dio Juventusa kada se to desi. To finale mi je baš loše sjećanje i ne znamo šta nam se tada desilo - rekao je Pjanić. 

Mali princ se na kraju dotakao i Bosne i Hercegovine, piše Avaz Sport.

- Čovjek nikada ne smije zaboraviti odakle dolazi. Veoma bliska mi je domovina iako nikada nisam živio tu. Prvi put sam bio u BiH kada sam imao šest godina i rat je tek završio. To me vezalo za moju zemlju i ljude koji žive tamo. Želim svom narodu dati radost i prije svega im pokazati da se trudom i radom mogu uraditi velike stvari u sportu, ali i životu - zaključio je Pjanić.