Pjanića može "spasiti" jedan odlazak iz Barcelone, ali i Xavijeva konačna odluka

.
Nakon što se nametnuo ozbiljnim pristupom na treninzima, Miralem Pjanić više nije na transfer-listi Barcelone, a španski mediji prenose da od raspleta situacije s Frenkiejem de Jongom zavisi budućnost reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Pjanić je, nakon povratka s posudbe u Bešiktašu, impresionirao Xavija i s transfer-liste je odmah skinut. Bh. reprezentativac je radio vrijedno i pokazao treneru Xaviju da bi mogao biti koristan u narednoj sezoni u rotaciji, ali je i dalje problem visoka plata.

Međutim, Pjanić više nije na transfer listi. Kako danas prenosi španski Mundo Deportivo, situaciju s Pjanićem mogla bi promijeniti sudbina Frenkieja de Jonga.

Nizozemac ne želi napustiti klub, iako su Katalonci pokušali zaraditi novac na ovom vezisti. On je danas poručio da bi Barcelonu napustio samo ako bi ponudu poslao Chelsea te da nije raspoložen za prelazak u Manchester United koji ga silno želi vidjeti na Old Traffordu.

Mundo Deportivo piše kako bi odlazak De Jonga iz Barcelone zvanično značio da Miralem Pjanić ostaje u klubu narednu sezonu.

Čak i ako De Jong ostane u klubu, Xavi se najviše pita i još uvijek nije donio konačnu odluku. Ukoliko i u finišu priprema bude smatrao da mu reprezentativac BiH treba, Pjanić će dobiti novu, neočekivanu šansu na Camp Nouu.

 

Foto:Arhiv