Pjanića želi jedan od najboljih klubova današnjice, a on im poslao više nego jasnu poruku

Nisu odustali nakon neuspjelog pokušaja prethodnog ljeta.

Kako javlja Calciomercato, engleski Manchester City nije odustao od mogućeg angažovanja veznjaka Juventusa i reprezentacije Bosne i Hercegovine Miralema Pjanića.

Pjanić je četvrtu sezonu u Torinu, a ove sezone pod vodstvom Maurizija Sarrija je dodatno unaprijedio svoju igru, te postao jedan od glavnih igrača Stare dame.

Ovakve igre su privukle pažnju velikih evropskih klubova među kojih je najaktivniji Manchester City koji ga je želio i ljetos, no nisu ga uspjeli dovesti, pa će ponovo pokušati u januaru.

Pep Guardiola traži tehnički ''potkovane'' veznjake, a Pjanić je idealan igrač za ono što traži jedan od najboljih trenera današnjice.

Dosad je Pjanić u devet utakmica Serije A postigao dva gola uz asistenciju, a u nedavnom razgovoru za Radio Sarajevo je istakao da mu je san osvojiti Ligu šampiona sa Juventusom čime je možda i poslao indirektnu poruku Građanima i Guardioli...

- Moj san je da osvojim Ligu prvaka i da podignem taj trofej. Nadam se da ću to moći uraditi već ove sezone sa Juventusom, kazao je Pjanić.