Pjaniću smanjena kazna, može igrati protiv Italije

Apelaciona komisija UEFA-e uvažila je žalbu na odluku Disciplinske komisije o dvije utakmice suspenzije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo za bh. reprezentativca Miralema Pjanića.

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) saopštio je da je Apelaciona komisija Evropske fudbalske federacije (UEFA) uvažila žalbu na odluku Disciplinske komisije o dvije utakmice suspenzije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo za bh. reprezentativca Miralema Pjanića, prenosi Anadolu Agency (AA)

“Apelaciono tijelo evropske krovne kuće fudbala je prihvatio činjenice koje je dostavio N/FS BiH, te će naš vezista zbog isključenja u susretu sa Grčkom odigranom u martu ove godine propustiti jedan meč, protiv Finske, 8. juna ove godine“, naveli su iz N/FS BiH. 

Tako će selektor Robert Prosinečki imati na raspolaganju Pjanića za meč sa Italijom koji će biti odigran 11. juna 2019. godine u Torinu na stadionu Juventusa, za koji nastupa sjajni vezni fudbaler. 

Poslije dva odigrana kola u grupi “J“ kvalifikacija za EURO 2020 Italija je lider sa šest bodova, slijede je BiH i Grčka sa po četiri. Finska je četvrta sa tri, dok su Armenija i Lihtenštajn bez bodova. 

Izvor: