“Plamen mira” iz Banje Luke krenuo prema Sarajevu

“Plamen mira” iz Banja Luke krenuo je u Sarajevo, gdje će biti dočekan na aeodromu u glavnom gradu BiH.

Konvojem džipova koji je krenuo u Rim po baklju, ona je stigla do Banja Luke, gdje je jučer dočekana, a danas će avionom iz Banja Luke biti dopremljen u Sarajevo.

Ono što mi je posebno drago i što je jako važna informacija, da je sama organizacija preuzimanja plamena u Rimu u organizaciji Evropskog olimpijskog komiteta bilo nešto posebno i nešto što ću pamtiti dugo godina. Moja želja je da plamen mira gori zauvijek gori u Bosni i Hercegovini i ovo je jako dobra platforma za sve nas. Kolega Vuković i ja smo mnogo radili uz jasnu podršku svih nivoa vlasti i gradskih vijeća kako bi se ovo realizovalo i kako bi Plamen mira ponovo bio u gradu Sarajevu, i želim da vjerujem da smo počeli da stvaramo jedna nova pozitivna vremena za sve nas, rekao je gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka u Banjoj Luci.

Krajnje odredište “Plamena mira” je Olimpijski stadion “Asim Ferhatović Hase” gdje će 10. februara biti otvoren EYOF, kako prenosi Fokus

Bosna i Hercegovina opet će biti centar sportskih dešavanja. Od 9. do 16. februara u našoj zemlji okupit će se 1.086 mladih sportista, budućih osvajača olimpijskih medalja, iz 46 zemalja koji će se takmičiti u sedam sportova na bh. planinama.