Plemići idu po tri boda na Vrbas, Čelik na Bilinom polju nastavlja bitku za opstanak

Najviše pažnje svakako privlači duel u Krupi na Vrbasu gdje će Zrinjski pokušati doći do sva tri boda, koja bi za Plemiće bila od izuzetne važnosti u borbi za titulu prvaka BiH.

Plemići su nakon serije neriješenih rezultata u domaćem prvenstvu u prošlom kolu konačno upisali pobjedu i to nad velikim rivalom FK Sarajevom. Bilbija je proteklog vikenda svojim golom donio trijumf Plemićima u Mostaru, a vjerovatno i podigao samopouzdanje pred gostovanje kod neugodne Krupe.

Rasterećena Krupa se sigurno neće braniti pred svojim navijačima, pa je pred Plemićima u svakom slučaju težak zadatak. Blaž Slišković na gostovanju Krupi sigurno neće moći računati na Miloša Aćimovića koji je zadobio povredu zadnje lože, kao ni na već od ranije povrijeđenog Peru Stojkića, kapitena ekipe.

I Krupa u ovaj duel ulazi u odličnom raspoloženju, pošto je u prvom polufinalnom duelu Kupa BiH u Etno selu Stanišići deklasirala Zvijezdu 09, pa je sigurno da ćemo danas od 16:30 pratiti izuzetno zamiljiv meč.

Inače, nakon četiri kola Lige za prvaka, Zrinjski se nalazi na drugom mjestu na tabeli sa 56 bodova, dva manje od vodećeg Željezničara. Sa druge strane, Krupa je trenutno peta sa 37 bodova.

Zanimljivo će danas biti i u Ligi za ostanak. Prvi susret počinje u 16:30 sati na Tušnju, gdje će snage odmjeriti Sloboda i Borac.

Tuzlaci se trenutno nalaze u sigurnoj zoni, ali je Čelik u prošlom kolu uspio smanjiti zaostatak za Slobodom, pa sada izabranike Slavka Petrovića šest bodova dijeli od Zeničana i opasne zone.

Zbog toga će Sloboda sigurno htjeti uzeti sva tri boda pred svojim navijačima, ali će pred sobom imati izuzetno opasnu ekipu Borca.

Sloboda će protiv Borca biti oslabljena za suspendovane Borislava Terzića i Amera Osmanagića, te Amera Bekića koji se povrijedio na meču polufinala Kupa BiH na Grbavici, ali će Slavko Petrović moći računati na Pericu Ivetića.

Ipak, i izabranici Darka Vojvodića će se nešto pitati na Tušnju, na koji stižu nakon pobjede nad Vitezom i remija sa GOŠK-om.

Čelik će od 18:00 sati na Bilinom polju nastaviti borbu za opstanak protiv ekipe Mladosti koja do kraja prvenstva može igrati dosta rasterećeno.

Zeničani u današnji susret ulaze "osokoljeni" ubjedljivim gostujućim trijumfom nad Vitezom u prošlom kolu, a u potrazi za bodovima spasa bi im mogla pomoći i činjenica da je Mladost iz Doboja kod Kaknja u proteklim danima doživjela promjenu na klupi, pa je umjesto Edisa Mulalića na kormilo ekipe stigao Nermin Šebić, a pitanje je koliko je novi strateg imao vremena da pripremi ekipu za današnji susret.