Messi i penali obilježili tešku pobjedu Barcelone protiv Valladolida

Nogometaši Barcelone pobijedili su na Camp Nou u okviru 24. kola La Lige ekipu Valladolida rezultatom 1:0 i tako najavili izlaz iz krize nakon dva uzastopna remija s Valencijom i Athleticom iz Bilbaa.

Da su Katalonci trenutno daleko od željene forme mogli su se uvjeriti svi u prvom poluvremenu jer su prvu veliku priliku imali tek u 41. minuti meča. Lionel Messi je pucao snažno, ali je lopta prošla kraj stative.

Već u narednom napadu penal za domaće. Michel je vukao protivnika za dres, što je vidio sudija Juan Martinez Munuera te dosudio najstrožiju kaznu. Messi je mirno realizirao penal za 1:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Barcelona je u drugom poluvremenu odigrala znatno bolje. Već u četvrtoj minuti nastavka Jordi Masip je sjajno zaustavio oštar udarac Messija, a potom je odbranio i loš udarac Luisa Suareza iz dobre situacije.

Nastavili su domaćini s napadima pa je tako Sergi Roberto u 78. minuti umalo zatresao mrežu gostiju, a novu priliku za gol s bijele tačke imao je Messi pet minuta prije kraja meča. Međutim, Masip je ovaj put uspio sjajnom paradom odbraniti udarac Argentinca. Do kraja meča se rezultat nije mijenjao pa je ostalo minimalnih 1:0.

Barcelona je na prvom mjestu La Lige sa sedam bodova više od drugoplasiranog Atletica, dok je Valladolid na 15. poziciji.

 

Rezultati by SofaScore