Pobješnjeli Nemanja Matić napušta klub jer mu nisu pomogli da upiše djecu u željenu školu

.
Srbijanski nogometaš Nemanja Matić napustit će redove francuskog Rennesa, a kao glavni razlog navodi se da je ljut na klub, jer nisu ispoštovali dogovor o upisu njegove djece u međunarodnu školu u Francuskoj.

Iako je u Rennes stigao prije samo pola godine, srbijanski veznjak nije zadovoljan jer nije dobio obećanu pomoć, a čini se da je dogovorio sve detalje saradnje sa Lyonom.

"Nemanja Matić nije se pojavio na treningu u utorak ujutru i vjerovatnoća da će se ponovo pojaviti u Rennesu je blizu nule. Srbijanski vezista, veliki pogodak kluba u ljetnjem prelaznom roku, odlučio je da ne nastavi u crveno-crnom dresu. Navodno je već ispraznio ormarić u trening centru i veoma je uznemiren zbog toga što nije poštovan plan u vezi sa školovanjem njegove djece. Također, izgubio je dobar odnos sa dijelom svlačionice, a zasmetalo mu je i to što nije igrao u meču protiv Toulousea (0:0, 17. decembra)", piše L'equipe.

Istovremeno, pojedini mediji pišu da je Rennes ipak odbio ponudu Lyona, a u tom slučaju Matić je spreman na još radikalniji potez i prijeti okončanjem karijere ukoliko mu se ne udovolji.

Matić je napustio i WhatsApp grupu tima, a danas je snimljen kako s porodicom napušta grad.

Ove sezone u dresu Rennesa odigrao je 19 utakmica u svim takmičenjima i ostvario je tri asistencije. Prethodno je karijeri igrao za Romu, Manchester United, Chelsea, Benficu, Vitesse, Košice i Kolubaru.

 

Foto:Twitter